söndag 30 september 2012

Blommiga vantar

Vantfabriken spottar ut ännu ett par vantar! :-)
Nu är mina allra första vantar äntligen färdiga med tummar och allt! 
Det tog några veckor men det var det värt!  

Vantarna är stickade i ett tunt ullgarn (drops Fabel), ett svart nystan och ett regnbågsfärgat nystan.




Mönstret heter Rainbow Mittens och du hittar det HÄR!

Riktigt roliga vantar att sticka och inte särskilt svårt! 
Mönstret är pedagogiskt beskrivet och enkelt att följa!
Nu ska jag välja ut ett nytt projekt...


Trevlig söndagkväll!
Lotta

fredag 28 september 2012

Fågelvantar

Nu är de klara, vantarna som jag stickat som en present till den fågelintresserade väninnan! 
Hon fick dem i kväll och de passade som handen i vanten! :-) 




Jag hoppas de ska värma kalla händer nu när hösten är här!

Mina egna vantar saknar fortfarande tummar, ska nog sticka färdigt dem nu...
Mönstret till fågelvantarna finns i boken Solveigs vantar.


Trevlig helg!

onsdag 19 september 2012

Vantar vantar vantar

Har hittat en så fin bok som jag så gärna skulle vilja ha! Full med vantmönster från Sveriges alla hörn! Jag ska se om jag kan låna den på biblioteket , för visst ser den härlig ut?



 På solveigs-vantar.se finns bilder på flera fina vantar och man blir ju hur sugen som helst på att sticka!!


Gråmönstrade vantar med mönstret
BRUNA LÖV 
Gröna med elefanter och mönstret heter just
ELEFANT

Mönstret FENIX

Det här mönstret heter ROSEANNA
efter en Sjöwall-Wahlö deckare.

De här heter SJUAN

Här är mönstret SOMMAR


De allra finaste vantarna kan jag inte visa här eftersom jag tänker sticka dem till en kär vän och jag tror att hon kikar in här på bloggen ibland. Vill ju inte förstöra överraskningen!! :-)

söndag 16 september 2012

Min första vante

Vardagen är igång på riktigt nu och det blir mindre tid än jag skulle önska till mina stickningar. Men strumporna är äntligen färdiga nu! Jag är sjukt nöjd med dem och faktiskt riktigt imponerad av mig själv! Sen ser de ju mer avancerade ut än vad de faktiskt var att göra, men det gör ju inte så mycket...  :-)


Jag gillar verkligen mönstret med blommorna och ränderna! Av bara farten fortsatte jag att sticka ett par vantar i samma mönster! Det är första gången jag försöker mig på att sticka vantar och än så länge ser det bra ut, men vi får väl se när jag ska sticka tummen!

Samma blommönster som på strumporna!


Baksidan med tumkilen. 
Ett litet hål för en tumme!

De här skulle ju vara snygga med mörkgrå botten och med mönstret i t.ex rosa eller benvitt... Mmm det kanske blir fler par, vi får se.... Ska ju sticka de där snygga randiga raggisarna med knappar i kanten också! Oj oj oj, hur ska man få tid till allt?! Och var ska man göra av allt? Presenter kanske, julklappar kanske...

Nu ska jag gå ut på en liten promenad med lånehunden som ligger här och glor på mig, hon säger att hon är kissnödig!

Trevlig Söndagkväll!



söndag 9 september 2012

Strumpor i Big Fabel

Halva nöjet med att sticka och virka tycker jag är att planera nästa projekt! Leta efter mönster, bläddra i kataloger, botanera i garnbutiker och dregla över allt fint som finns! Mitt nästa projekt får nog bli DE HÄR här sockorna i Big Fabel.


Lite tjockare än de mönstrade jag stickar på just nu, kul att variera med ett lite grövre projekt! De är ju ursnygga och, som sagt, mönstret finns helt gratis på Drops hemsida, som är rena guldgruvan för sticknördar!! Sockorna stickas inte på strumpstickor utan på vanliga stickor. Jag har inte läst mönstret än men antar att hälarna får sin form genom minskningar mitt på stickningen. Garnet till dessa ligger och väntar här hemma, ett nystan till varje strumpa.


Sedan blir det till att rota i knappburken för att hitta knappar till skaften på sockorna. Den gamla knappburken  är ett arv från min älskade farmor, Gunvor, och rymmer många fina knappar!


lördag 8 september 2012

Stickfodral

Jag tänkte att jag skulle få till ett fodral till mina stickor och virknålar....


En gammal duk som jag aldrig har använt kommer att fungera bra som stomme till fodralet. Jag ska bara leta upp en tunnare liten tyglapp som jag kan lägga uppepå och sy några raksömmar i så att det blir som små fack till stickorna och virknålarna. Sen blir det nog bra med ett band i ena kanten så att jag kan rulla ihop fodralet och knyta ihop det.


Så här kommer stickorna att ligga, fast i fickor då... Blir finemang tror jag!!









Egentligen skulle jag vilja ha en sån här väska från KNITTINGROOM
 men men....man kan ju inte få allt man vill ha eller hur?? 
Föresten är det säkert inte särskilt svårt att sy en egen,
det kan få bli ett senare, större projekt...


måndag 3 september 2012

Strumpfrossa

Ni som har läst mina senaste inlägg har förstått att jag brukar ha svårt att sticka hälar på raggsockor och strumpor. Hälarna brukar bli glesa med hål på sidorna där jag har plockat upp maskor. Nu har jag fattat att jag har gjort helt fel i alla år! Den här  INSTRUKTIONSVIDEON från DROPS lärde mig hur man plockar upp maskor och om man dessutom använder en virknål istället för en vanlig sticka så är det ännu enklare!

Det finns många bra sidor med tips och hjälp gällande stickning och virkning om man söker på nätet. DEN HÄR lilla filmen på YouTube tycker jag också var till bra hjälp.

Nu fortsätter stickandet och jag har helt snöat in på raggsockor och mönsterstickning! Här kommer ett smakprov på mönster och modeller jag har hittat som jag gärna vill prova att sticka när de blommiga raggisarna är klara!

Bilderna är från Drops Garnstudio och finns helt gratis på deras hemsida!





OJ OJ OJ! HUR SKA MAN KUNNA VÄLJA??!




söndag 2 september 2012

En strumpa färdig!

Jag har precis stickat färdigt första strumpan och är riktigt nöjd, trots några småskavanker. Mönstret är fantastiskt vackert och det melerade garnet ger fina färger! Och jag lärde mig dessutom hur man gör en snygg häl till slut! Hittade flera bra filmer på YouTube med instruktioner och dessutom kom min kloka mor med fiffiga tips, så jag behövde inte fuska med synålen (inga hål eller trassligheter runt hälen som det brukar bli när jag försöker mig på att sticka strumpor)!

Mönstret, som är från DROPS Design hittar du HÄR