Kakan innehåller färskriven muskotnöt. Bara en av anledningarna till den goda smaken... |
Morotskaka
2,5 dl olja (inte olivolja)
3,5 dl strösocker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
0,5 tsk färskriven muskot
1 tsk kanel
0,5-1 dl mycket grovt hackade valnötter
Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen ett i taget.
Blanda de övriga torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Tillsätt valnötterna sist.
Grädda kakan i smord form ca 24 cm i diameter i 200 grader i ca 30-35 minuter.
När kakan är gräddad och har svalnat vispas frostingen ihop med elvisp:
50 gram rumstempererat smör
200 gram philadelphiaost
2 msk vanillinsocker
ca 8 dl florsocker
1 tsk citronsaft
Bred frostingen över kakan och låt den stå svalt en stund så att frostingen stelnar innan den serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar