fredag 17 augusti 2012

Västerbottenpaj

Ikväll är jag bjuden på kräftskiva (eller räkskiva om man så vill, och det vill jag...) och mitt bidrag till bordet blir en supersmaskig Västerbottenpaj. Den här är det extra mycket ost i och det vill man ju ha, ska det va så ska det ju...



Västerbottenpaj


Pajskal:
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
125 gram smör
1 ägg

Blanda till en smidig deg och låt den vila i kylskåp i en halvtimme.
Tryck sedan ut den i en pajform som är ca 24 cm i diameter.
Nagga degen i botten med en gaffel och grädda sedan i ugnen, 200 grader i 10-15 minuter.

3 ägg
300 gram riven västerbottenost
2,5 dl mellangrädde
1 dl mjölk
salt
svartpeppar

Vispa ihop ägg, mjölk och grädde.
Tillsätt den rivna osten.
Häll ner blandningen i pajskalet och grädde i nedre delen av ugnen, 200 grader i ca 25-30 minuter.
Pajen är färdig när fyllningen har "stannat" och den har fått fin färg.

Lycka till!

Idag, dagen efter räkskivan, kan jag rapportera att pajen var fantastiskt god till räkorna! Mummms!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar