måndag 15 oktober 2012

Höstrusk och äppelpaj

Jag var på tjejmiddag i helgen och blev bjuden på en ruskigt god äppelpaj!
Det visade sig att receptet är så enkelt att till och med jag kunde minnas det! 
(och det vill inte säga lite...)

Jag svängde ihop en ikväll,
och kan varmt rekommendera er att göra det samma
för den är riktigt god!





 Recept Äppelpaj med knäckig yta

Lägg så mycket äppelbitar du vill ha i botten på en pajform.
Om du vill - strö kanel över äpplena. 
Blanda 2 dl socker, 2dl vetemjöl och 2 dl havregryn
Häll blandningen över äppelbitarna.
Hyvla smör över blandningen.
Se till att det blir smör överallt, det är smöret som ger den knäckiga ytan!
Grädda pajen i 225 graders värme.
Pajen är färdig när den har fått en fin mörk färg.

Servera med kall vaniljsås
eller vaniljglass.


Lycka till!
/Lotta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar